Heliocentrism aplicat: Silk District privește spre Soare…

15 mai 2023

…din parcuri

Silk District integrează ample spații de promenadă și socializare, zone verzi extinse, spații de joacă pentru copii, iar toate acestea au fost orientate către Soare și nu sunt întrerupte de trafic auto. Oamenii au multe ezitări, însă mereu vor urma lumina Soarelui. Strălucirea și căldura acestuia creează o alură specială, pe care ființa urbană o îndrăgește, deoarece îi oferă sentimente de confort și siguranță.

Ansamblul Silk District a fost studiat din punct de vedere urbanistic până la cele mai mici detalii, astfel încât piațetele, zonele plantate și aleile pietonale să aibă o îndelungată expunere la soare, pentru ca tu să poți petrece cât mai mult timp în aer liber. Curțile interioare ample se deschid spre Sud și Sud-Vest, pentru zile însorite și apusuri memorabile.

Silk District. Studiu de însorire. Randare

…de pe terasă

Apartamentele Silk beneficiază de primele balcoane cu adevărat funcționale din oferta rezidențială ieșeană. Acestea pot fi utilizate la realul lor potențial, ca spații de loisir, socializare și relaxare.

Astfel, balcoanele au lățimi de circa 2 m, favorabile amplasării mobilierului de exterior (mese cu până la 4-6 locuri, chaise-longue-uri) și înălțime liberă generoasă, de circa 2,80 m, fără grinzi și placări suplimentare la intrados.

Acest din urmă aspect asigură sporirea câmpului vizual și un flux mărit de lumină naturală. Utilizarea conectorilor termici pentru balcoane în consolă previne formarea de punți termice, odată cu obținerea unor secțiuni subțiri ale elementelor structurale.

Silk District. Studiu de însorire, interior. Randare

…din locuință

Toate locuințele din cadrul complexului beneficiază de zone vitrate generoase, cu înălțimea de 2,30 m, fără parapet zidit, cu ferestre și uși exterioare realizate din tâmplărie PVC de înaltă performanță izolatoare și sticlă termoizolantă.

Între avantajele proiectului Silk District se numără astfel abundența iluminatului natural, perspective vizuale generoase asupra zonelor plantate de la etajele inferioare și asupra orașului de la nivelurile superioare.

Adițional, deschiderile ample ale tâmplăriei vor asigura posibilitatea ventilării naturale eficiente a spațiilor în depline condiții de siguranță.

 

Arh. Bogdan Dumitrescu,

Handover Coordinator – Residential

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Silk District, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.