Prime Kapital – Investitor, dezvoltator și operator imobiliar cu experiență solidă pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est 

25 martie 2022

Cine este Prime Kapital?  

Prime Kapital este un investitor, dezvoltator și operator imobiliar cu o reputație solidă în Europa Centrală și de Est. Compania se axează pe dezvoltarea de spații comerciale, rezidențiale și de birouri prin proiecte de regenerare urbană, care adaugă o valoare considerabilă comunităților prin calitatea, eficiența și sustenabilitatea lor pe termen lung.

Astfel, proiectele Prime Kapital aduc beneficii tuturor părților interesate de la viitori proprietari la chiriași, subcontractanți și investitori. 

Cu peste 40 de dezvoltări de succes și reamenajări finalizate în regiune în ultimii 6 ani și o echipă formată din peste 390 de specialiști în investiții, achiziții, design, managementul construcțiilor, vânzări, marketing și finanțe, Prime Kapital își demonstrează seriozitatea și profesionalismul. 

Care este portofoliul Prime Kapital? 

Prime Kapital investește și dezvoltă atât proiecte rezidențiale, cât și proiecte de retail și office, îmbinând de fiecare dată cu succes elementele funcționale cu cele estetice.  

Portofoliul comercial include atât proprietăți finalizate, cât și proiecte aflate în construcție în Europa Centrală și de Est.  

În România, printre proiectele finalizate se numără:

  • Atrium Mall (Arad);
  • Baia Mare Value Centre;
  • Bârlad Value Centre;
  • Dâmbovița Mall (Târgoviște);
  • DN 1 Value Centre (Balotești);
  • Prahova Value Centre (Ploiești);
  • Roman Value Centre;
  • Sepsi Value Centre (Sfântu Gheorghe);
  • Zalău Value Centre.

Prime Kapital deține și Militari Shopping, proprietate dobândită prin achiziție directă. 

În ceea ce privește portofoliul rezidențial, sunt în dezvoltare următoarele proiecte:  

Avem în pregătire și alte proiecte rezidențiale, unele dintre acestea de tip mixed-use (rezidențial plus birouri și/sau retail) în București și alte mari orașe din România, printre care  Timișoara, Brașov și Cluj. 

De altfel, Prime Kapital dorește să își afirme responsabilitatea față de un viitor sustenabil inclusiv prin faptul că proiectele sale dau un nou sens zonelor neexploatate până de curând. Vechile platforme industriale sunt acum reînviate prin construirea de ansambluri noi, utile societății, cu un concept estetic atent studiat și cu funcționalitate optimă.  

Stadiul principalelor proiecte rezidențiale la finalul anului 2021: 

  • Avalon Estate (București): au fost puse în vânzare primele 7 clădiri din cele 16 ale proiectului din nordul Capitalei, construit deja în proporție de 45%. 
  • Marmura Residence (București):  80% din unitățile cu destinație rezidențială din cadrul ansamblului mixt și-au găsit deja proprietar. 
  • Silk District (Iași), un proiect mixed-use (rezidențial + office + retail): s-au lansat vânzările pentru Faza 3 de rezidențial.  
  • Pleiades Residence (Ploiești) este cel mai nou proiect rezidențial, lansat de Prime Kapital în decembrie 2021. Acesta va fi cel mai verde complex rezidențial din oraș.  

În prezent, avem în dezvoltare peste 3.200 de locuințe (apartamente, case, vile) în ansambluri rezidențiale care pot fi considerate cele mai revoluționare din țară. 

Și portofoliul nostru comercial s-a îmbogățit în 2021, în plină pandemie și în ciuda numeroaselor restricții cu următoarele centre: 

Planuri de viitor 

  • Se va lucra în paralel la proiectele deja lansate din București, Iași și Ploiești, respectiv la definitivarea celorlalte proiecte din Brașov, Timișoara și Cluj. 
  • Spre finalul anului vor fi demarate și lucrările pentru alte centre comerciale: Mall Moldova (Iași), Argeș Mall (Pitești), Alba Iulia Mall și Brașov Value Center. 

Prime Kapital este un investitor cu un orizont de timp îndelungat, ceea ce înseamnă că suntem direct interesați de impactul pe care îl au investițiile noastre asupra comunităților locale și asupra mediului, pe termen lung.  

Relația noastră cu zonele în care dezvoltăm proiecte este una simbiotică: contribuim la dezvoltarea unor comunități sudate și funcționale, fiind perfect conștienți de faptul că succesul economiei locale înseamnă și succesul afacerii noastre.  

Proiectele noastre atrag noi investiții și pe alte segmente de piață și conduc la dezvoltarea comunităților locale. Orașul devine mai atractiv pentru tot mai mulți investitori, dar și pentru tinerii profesioniști, fără de care nicio comunitate nu poate crește. 

Toate acestea ajută semnificativ la creșterea calității vieții locuitorilor. 

Finanțarea tuturor proiectelor, indiferent că vorbim despre Silk District, despre celelalte proiectele rezidențiale din portofoliu sau despre numeroasele proiecte de retail, este asigurată de Prime Kapital și  MAS P.L.C., cu sprijinul unei baze de investitori globali.  

Parteneriatul dintre o companie privată care dezvoltă proiecte sustenabile și inovative de viitor (Prime Kapital) și o companie de mare anvergură, listată la Bursa din Johannesburg (MAS) este cheia stabilității investițiilor noastre și garanția siguranței clienților noștri. 

Ca atare, Prime Kapital și partenerii săi au introdus o măsură unică pe piața imobiliară din România: securizarea avansului pentru locuințe, ceea ce îi protejează pe clienții Prime Kapital de posibilele temeri și riscuri asociate cu dezvoltarea unui ansamblu imobiliar.  

De asemenea, programul Prime Link vine în sprijinul persoanelor care doresc să achiziționeze o locuință, dar încă nu au la dispoziție suma necesară, prin facilitarea accesului la credite bancare. Acest serviciu este gratuit pentru clienții persoane fizice, iar Prime Link colaborează cu majoritatea băncilor din România pentru intermedierea mai multor tipuri de credite. 

Află mai multe despre Prime Kapital pe website-ul nostru sau solicită mai multe informații de la un consultant! 

 

 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Silk District, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.