Politica de Confidențialitate

INTRODUCERE ȘI CONTACT

PRIN UTILIZAREA SITE-ULUI, DECLARATI CA SUNTETI DE ACORD CU COLECTAREA, STOCAREA, UTILIZAREA SI DISTRIBUIREA DATELOR DUMNEAVOASTRA ASTFEL CUM SUNT DESCRISE IN PREZENTA POLITICA ATAT IN SCOP DE MARKETING, CAT SI IN SCOPUL INDEPLINIRII OBLIGATIILOR CONTRACTELOR INCHEIATE INTRE SOCIETATEA NOASTRA SI DUMNEAVOASTRA, DACA ESTE CAZUL. IN CAZUL IN CARE NU SUNTETI DE ACORD CU PREZENTA POLITICA, VA RUGAM SA NU UTILIZATI SITE-UL IN NICIUN FEL.

Scopul acestui document este de a va informa despre colectarea, stocarea, utilizarea si distribuirea datelor dumneavoastra (“Datele”) ca urmare a utilizarii acestui Site si despre drepturile pe care le aveti cu privire la acest aspect.

Cititi cu atentie aceasta pagina inainte de a incepe sa utilizati acest site. Daca nu doriti sa fiti obligati prin aceasta Politica, atunci nu trebuie sa accesati acest site.

Datele pot fi folosite de catre societatea noastra si de catre toate entitatile din grupul Prime Kapital (“Noi”, “Societatea”). De asemenea, pot fi folosite si de catre Partenerii comerciali ai Societatii.

Pentru noi securitatea Datelor dumneavoastra este foarte importanta si depunem toate eforturile pentru a asigura un cadru confidential si sigur.

Adresa de contact a responsabilului DPO (Data Protection Officer) este: gdpr@primekapital.com.

 • De asemenea, acesta poate fi contactat la adresa Globalworth Tower, etajul 11, bd. Barbu Vacarescu nr. 201, Bucuresti 020276, Romania, PK DEVELOPMENT SRL, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/3162/2007, avand CUI 21103980.

Daca aveti intrebari privind prezenta Politica sau reclamatii privind utilizarea Datelor, va rugam sa contactati responsabilul DPO și vom face tot posibilul pentru a va ocupa de plangere sau de intrebarile dumneavoastra cat mai curand posibil.

DATE PE CARE LE COLECTAM SI FOLOSIM

Datele pe care le colectam sunt cele pe care alegeti sa ni le puneti la dispozitie.

Vizitarea site-ului implica colectarea automata a datelor cu privire la: adresa dumneavoastra de IP, sistemul de operare și tipul de browser, pentru administrarea sistemului și din motive de securitate și pentru a colecta informatii agregate. Acestea sunt date statistice despre actiunile și modelele de navigare ale utilizatorilor noștri.

Tipurile de informatii personale pe care le colectam și le procesam includ:

 • informatiile pe care le furnizati prin completarea formularului de inscriere pe site-ul nostru. Aceasta pot include printre altele numele dumneavoastra, adresa de e-mail, numarul de telefon.
 • corespondenta purtata cu dumneavoastra incluzand, dar fara a se limita la notificari, solicitari, intrebari etc.

De asemenea, la momentul accesarii site-ului nostru colectam si stocam o serie de date cu caracter personal, transmise de catre browser-ul dumneavoastra in mod automat, cum ar fi:

 • Adrese IP (internet protocol);
 • Tipul browser-ului si versiunea sa;
 • Tipul de aparat utilizat si sistemul de operare;
 • Data si ora accesarii Site-ului;
 • Locatia dumneavoastra.

Prin folosirea site-ului va exprimati consimtamantul pentru ca Datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie transferate in scopul stocarii catre server-ul administrat de furnizorul de servicii IT sau unul dintre afiliatii si/sau subcontractorii sai, masurile tehnice, organizationale si personale fiind mentinute la acelasi nivel.

CE FACEM CU DATELE

Putem folosi Datele personale pe care ni le furnizati prin site-ul nostru pentru:

 • pentru furnizarea informatiilor solicitate si pentru a raspunde corespondentei primite de la dumneavoastra;
 • pentru a va transmite informatii de marketing despre noi, despre proiectele noastre/campanii/evenimente/activitati etc.
 • sa va informam despre orice activitati intreprinse de noi, despre care credem ca ar putea fi de interes pentru dumneavoastra;
 • de a va adduce la cunostinta continut de pe site-ul nostru in modul pe care il consideram cel mai eficient
 • pentru alte utilizari specifice din cadrul unor campanii, promotii sau activari locale (a se consulta regulamentele specifice puse la dispozitie in aceste cazuri);
 • pentru a va contacta atunci cand este necesar.

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi stocate pentru intreaga perioada de existenta a Contului si/sau a abonamentului la Newsletter. Vom sterge Datele aferente fie contului dumneavoastra, fie abonamentului la Newsletter de indata ce decideti dezactivarea Contului sau, dupa caz, dezabonarea de la Newsletter. Totusi, este posibil ca stergerea Datelor sa nu fie concomitenta cu stergerea Contului dumneavoastra si/sau dezabonarea de la Newsletter. De asemenea, ne rezervam dreptul de a retine Datele, in situatia in care sunt necesare in vederea indeplinirii obligatiilor noastre legale, solutionarii litigiilor, etc.

TRANSMITEREA INFORMATIILOR PERSONALE IN AFARA SEE

Informatiile pe care ni le furnizati pot fi furnizate de noi companiilor din grupul nostru, din tari din afara Spatiului Economic European. Tarile din afara Spatiului Economic European nu pot avea intotdeauna legi puternice privind protectia datelor. Cu toate acestea, vom lua intotdeauna masuri pentru a va asigura ca informatiile dumneavoastra sunt utilizate in conformitate cu aceasta Politica și ca sunt pastrate in siguranta. Daca nu sunteti de acord cu acest transfer, va rugam sa nu va inregistrati pe site-ul nostru.

DEZVALUIRI CATRE TERTI

Datele pe care ni le puneti la dispozitie sunt tratate cu o maxima confidentialitate. Cu toate acestea, in unele cazuri, s-ar putea sa ni se solicite divulgarea Datelor dumneavoastra pentru a respecta cerintele legale. De asemenea, putem divulga Datele companiilor noastre din grup sau tertilor:

 • care ne ofera servicii, in cazul in care avem nevoie pentru a va oferi orice informatii pe care le-ati solicitat. De exemplu, este posibil sa fie nevoie sa divulgam datele dumneavoastra personale agentilor noștri sau consilierilor PR;
 • in cazul in care aceasta terta parte este un consilier profesionist pentru noi sau oricare dintre companiile din grupul nostru;
 • Datele pe care le colectam la momentul la care completati formularul de abonare la newsletter, sau formularul de contact, pot fi transferate catre furnizorul nostru de servicii si mentenanta.

Site-ul nostru poate contine linkuri catre alte site-uri apartinand tertilor. Nu controlam practicile de confidentialitate ale acestor site-uri web. Prin urmare, in cazul accesarii site-ului respectiv, trebuie sa va asigurati ca ati citit politica de confidentialitate aferenta respectivului site.

INFORMATII NESOLICITATE

In cazul in care primim datele personale ale dumneavoastra pe care nu le-am solicitat direct de la dumneavoastra si stabilim ca am fi putut obtine aceste date si de la dumneavoastra in masura in care v-am fi solicitat acest lucru, vom efectua demersurile necesare pentru a va notifica, intr-un termen rezonabil, ca am colectat respectivele Date. In masura in care nu am fi putut colecta aceste date de la dumneavoastra prin solicitarea lor, urmeaza sa procedam la distrugerea sau denominalizarea acestora. Orice Date nesolicitate pe care dumneavoastra ni le oferiti vor fi folosite pentru scopurile mentionate in prezenta Politica si cu respectarea scopului pentru care au fost oferite de catre dumneavoastra.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRA IN LEGATURA CU DATELE CU CARACTER PERSONAL

Dreptul de acces

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, in baza unei cereri formulate de dumneavoastra in acest sens, urmatoarele informatii:

 • Confirmarea ca prelucram sau nu Datele dumneavoastra
 • Accesul la respectivele Date, cat si la urmatoarele informatii:
 • Scopul prelucrarii;
 • Categoriile de date cu caracter personal vizate;
 • Destinatarii sau categoriile de destinatari carora le-au fost sau urmeaza sa le fie divulgate aceste date;
 • Perioada pentru care se preconizeaza ca aceste date vor fi stocate;
 • Dreptul de a ne solicita rectificarea sau stergerea datelor, ori restrictionarea prelucrarii acestora, cat si dreptul de a va opune prelucrarii;
 • Dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, din Bucuresti, Bd. Gh. Magheru nr. 28-30, Sector 1;
 • In cazul in care datele nu sunt colectate direct de catre noi, orice informatii disponibile privind sursa acestora;
 • Existenta unui proces decizional automatizat, incluzand crearea de profiluri.
 • In masura in care Datele dumneavoastra sunt transferata catre o tara terta, garantiile referitoare la respectivul transfer;
 • Dreptul de a obtine o copie a Datelor dumneavoastra.

Dreptul la rectificare

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, in termen de maximum 30 de zile de la data primirii unei solicitari in scris de la dumneavoastra, rectificarea datelor dumneavoastra care sunt inexacte sau completarea datelor incomplete.

Dreptul la stergerea datelor

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra cu caracter personal, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, ori, dupa caz, vom proceda din oficiu la stergerea Datelor dumneavoastra, in urmatoarele situatii:

 • Datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
 • Va retrageti consimtamantul pe care ni l-ati transmis pentru prelucrarea Datelor si nu exista un alt temei juridic pentru prelucrare;
 • Va opuneti prelucrarii Datelor dumneavoastra si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea;
 • Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
 • Datele trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care ne revine.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, in termen de maximum 30 de zile de la data primirii unei solicitari in scris de la dumneavoastra, restrictionarea prelucrarii in urmatoarele cazuri:

 • Contestati exactitatea datelor dumneavoastra, restrictionarea urmand a avea loc pe perioada in care noi verificam exactitatea datelor;
 • Prelucrarea datelor este ilegala, si va opuneti stergerii Datelor dumneavoastra, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii acestora;
 • Nu mai avem nevoie de Datele dumneavoastra in scopul prelucrarii, dar ni le solicitati pentru constarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
 • In perioada in care verificam daca drepturile legitime ale noastre in calitate de operator prevaleaza asupra drepturilor dumneavoastra in calitate de persoana vizata, in situatia in care va opuneti prelucrarii datelor.

In aceasta situatie in care prelucrarea a fost restrictonata, Datele pot, cu exceptia stocarii, sa fie prelucrate numai cu consimtamantul dumneavoastra ori pot fi prelucrate pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta sau pentru protectia drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice din motive de interes public.

Dreptul de a fi informat cu privire la rectificarea sau stergerea Datelor sau cu privire la restrictionarea prelucrarii

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, in termen de maximum 30 de zile de la data primirii unei solicitari in scris de la dumneavoastra, informatii cu privire la destinatarii datelor cu caracter personal, ce au fost informati cu privire la rectificarea, stergerea datelor cu caracter personal sau restrictionarea prelucrarii.

Dreptul la portabilitatea datelor cu caracter personal

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, in termen de maximum 30 de zile de la data primirii unei solicitari in scris de la dumneavoastra Datele care va privesc, si pe care ni le-ati furnizat, intr-un format structurat si care poate fi citit automat, cat si dreptul de a transmite aceste date catre alt operator, in cazul in care:

 • Prelucrarea are la baza consimtamantul dumneavoastra sau un contract; si
 • Prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.

Transmiterea catre un alt operator poate fi efectuata direct de catre noi, in masura in care solicitati acest lucru, si daca este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul la opozitie si la procesul decizional individual automatizat

Aveti dreptul, in orice moment, de a va opune prelucrarii Datelor, inclusiv crearii de profiluri, cat si dreptul de a va opune prelucrarii Datelor in scopul marketingului direct. Dreptul dumneavoastra la opozitie poate fi exercitat prin transmiterea unei solicitari in acest sens catre noi, in scris. In sensul celor sus-mentionate, va puteti adresa cu o solicitare direct responsabilului nostru cu protectia datelor.

PERIOADA DE PRELUCRARE SI STOCARE A DATELOR

Datele dumneavoastra urmeaza sa fie prelucrate si stocate cu acordul dumneavoastra, pana la revocarea acestuia.

CONFIDENTIALITATE SI SECURITATE

Protectia Datelor dumneavoastra este foarte importanta pentru noi. Vom lua toate masurile de securitate necesare pentru protectia Datelor dumneavoastra impotriva accesului neautorizat la Date sau modificarii, dezvaluirii sau distrugerii neautorizate de Date. Acest lucru presupune revizuiri interne ale practicilor de colectare, pastrare si procesare de date si ale masurilor de securitate, de asemenea, masuri fizice de securitate pentru protectia impotriva accesului neautorizat la sistemele unde stocam datele personale.

Avem implementate masuri tehnice si organizationale de Securitate, in vederea protejarii Datelor dumneavoastra accesului neautorizat la Date, pierderii, distrugerii sau modificarii accidentale sau intentionate. Aceste masuri sunt in permanenta actualizate si adaptate in vederea asigurarii celui mai inalt nivel de protectie.

Toate informatiile cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lacatel, pozitionat in partea de jos a ferestrei de browser.

MODIFICAREA PREZENTEI POLITICI

Prezenta Politica poate fi modificata oricand in mod unilateral de noi. In masura in care o astfel de modificare va surveni, aceasta va fi valabila de la data publicarii pe website-ul nostru a versiunii actualizate.

SCHIMBARI JURIDICE IN CADRUL SOCIETATII

In situatia in care Societatea va fi implicata intr-un proces de reorganizare, fuziune, achizitie sau orice alta schimbare a controlului asupra noastra sau transfer de active, Datele dumneavoastra pot fi transferate ca parte a respectivei tranzactii, moment in care va vom notifica cu privire la acest aspect.

POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web ale acestui site.

Modifică preferințe

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie- sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Ce Cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting
 • Cookie-uri de inregistrare
 • Cookie-uri pentru publicitate
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dumneavoastră, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont)

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
 • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele. Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

 • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
 • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
 • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware. Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.
 • Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau. Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul Your Online Choices.

Linkuri utile

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

————————–

NOTĂ DE INFORMARE DESPRE FOTOGRAFIERE ȘI FILMARE

Noi suntem Pk Ebony S.R.L. (denumită în continuare „Prime Kapital”, „noi”), o societate română cu răspundere limitată, ce are sediul social în municipiul București, sector 2, strada Barbu Văcărescu nr. 201, clădirea Globalworth, etaj 11, biroul nr. 3, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/19077/2017, cod fiscal CUI RO38486430. Această notă de informare prezintă pe larg modul în care vă prelucrăm datele personale când participaţi la evenimentele organizate de noi individual sau în parteneriat cu alte entități, desfășurate în cadrul Silk District (“Evenimentele”), și descrie drepturile pe care le aveți.

CE DATE COLECTĂM

În cadrul Evenimentului vă vom prelucra imaginea prin:

 • fotografii și video de ambient; și
 • fotografii și video de prim-plan.

CÂND ŞI CUM COLECTĂM DATELE

Datele personale sunt colectate direct de la dumneavoastră atunci când participați la Evenimente. Colectarea are loc prin fotografierea/filmarea care are loc în cadrul Evenimentului, realizată de către fotovideografi contractați de noi, de către partenerii noștri sau de către societatea care se ocupă de organizarea Evenimentului.

PE CE TEMEI PRELUCRĂM IMAGINEA DUMNEAVOASTĂ

 • Pentru fotografiile și filmările de ambient, avem interesul legitim de a colecta imagini de la Eveniment, pentru a consemna Evenimentul și pentru a ne promova imaginea și brandul.
 • În ce privește fotografiile și filmările în prim-plan, ne vom întemeia colectarea pe consimțământul dumneavoastră. Consimțământul poate fi exprimat față de fotovideografii Evenimentului prin orice modalitate clară prin care vă manifestați acordul (chiar si verbal sau prin conduita dumneavoastră) pentru a fi fotografiat.

CUM VOM FOLOSI IMAGINILE

Fotografiile și filmările de la Eveniment vor fi publicate pe canalele digitale de comunicare a brandului nostru, anume rețele de socializare, website și alte platforme online, pentru a comunica public despre Eveniment.

CÂT VOM PĂSTRA DATELE

Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate numai pentru scopurile specificate și sunt păstrate doar atât cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor pentru care informațiile respective sunt prelucrate.

Datele sunt păstrate în bazele noastre de date pentru o perioadă de 3 ani, calculați de la 1 ianuarie al anului următor Evenimentului („Perioada de Stocare”). În cazul publicării de materiale foto-video pe rețelele noastre de socializare sau pe website, imaginile vor fi păstrate pe durata existenței respectivelor canale de comunicare.

Materialele care includ imaginea dumneavoastră și pe care le-am adus la cunoștința publicului prin postare pe rețele sociale sau prin alte canale media pot fi șterse la cerere, în funcție de caz, chiar înainte de expirarea Perioadei de Stocare. Cu toate acestea, odată ce imaginile au fost făcute publice, nu avem control asupra modului în care acestea sunt folosite de alți operatori sau alte entități terțe.

CUI DEZVĂLUIM DATELE PERSONALE

Dezvăluirea datelor în grupul nostru de societăți

Datele dumneavoastră personale pot fi distribuite către orice altă societate care este membră a grupului nostru, în cazul în care considerăm că acest lucru este în interesul nostru legitim pentru scopuri administrative interne sau pentru auditarea și monitorizarea proceselor noastre interne.

Accesul la datele dumneavoastră personale este limitat numai la acei angajați cărora le sunt necesare acele informații pentru scopuri profesionale, și alte persoane numite de aceștia pentru îndeplinirea unor sarcini, în special angajați de la departamentele de IT și securitate.

Dezvăluirea datelor către terți

Vom dezvălui partea necesară din Datele Personale numai în măsura în care sunt necesare și numai următoarelor categorii de terți:

 • dacă este cazul, societății care ne furnizează servicii de organizare şi promovare de evenimente (organizare de eveniment, servicii foto şi video).

De asemenea, vom mai dezvălui datele dumneavoastră personale unor terți în următoarele situații:

 • în cazul în care ne solicitați sau ne dați acordul în acest sens;
 • persoanelor care pot demonstra că dețin autoritatea legală de a acționa în numele dumneavoastră;
 • în cazul în care este interesul nostru legitim să facem acest lucru pentru a administra, extinde sau dezvolta activitatea comercială (ex: în cazul în care societatea noastră, sau o parte substanțială din bunurile sale, este achiziționată de un terț, situație în care datele personale pe care societatea noastră le deține vor constitui unele dintre activele transferate);
 • în cazul în care avem obligația de a dezvălui datele dumneavoastră personale pentru a respecta o obligație legală, orice solicitare legală din partea autorităților, și după cum poate deveni necesar pentru a îndeplini anumite cerințe de securitate națională sau de aplicare a legii sau a de preveni anumite activități ilegale;
 • pentru a răspunde oricăror pretenții, pentru a ne proteja drepturile noastre sau ale unui terț, pentru a proteja siguranța oricărei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegală; sau
 • pentru a proteja drepturile, proprietățile sau siguranța noastră, a angajaților noștri, a clienților săi, a furnizorilor sau a altor persoane.

Restricții legate de utilizarea datelor personale de către destinatari

Terții cărora le punem la dispoziție informațiile dumneavoastră personale în scopurile menționate mai sus sunt limitați (prin lege și prin contract) cu privire la modul în care pot folosi datele dumneavoastră personale pentru scopurile specifice pe care le-am identificat noi. Întotdeauna ne vom asigura că oricăror terți cărora le divulgăm voluntar informațiile dumneavoastră personale sunt supuși obligațiilor de confidențialitate și securitate în acord cu prezenta notă de informare și legislația aplicabilă (pentru evitarea dubiilor, acest lucru nu se poate aplica acolo unde divulgarea nu este decizia noastră).

Cu excepția celor detaliate mai sus, noi nu vom divulga vreunui terț şi cu atât mai puțin comercializa vreo parte din datele dumneavoastră personale fără a vă anunța, sau, dacă este cazul, fără a obține în prealabil consimțământul dumneavoastră.

CE DREPTURI AVEȚI

Dreptul de a vă retrage consimțământul

În cazul prelucrărilor de date efectuate în baza consimțământului dumneavoastră, vă puteți retrage consimțământul în orice moment fără ca acest lucru să afecteze prelucrarea anterioară sau relația dumneavoastră cu noi, cu respectarea principiilor de proporționalitate si subsidiaritate, conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

Dreptul de acces

Puteți solicita informații legate de datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră, inclusiv informații legate de categoriile de date pe care le deținem sau pe care le controlăm, pentru ce sunt folosite acestea, sursa din care le-am colectat dacă le-am obținut indirect și cui sunt divulgate aceste date, dacă este cazul. Vă vom oferi o copie a datelor dumneavoastră personale la cerere. Dacă solicitați mai multe copii ale datelor dumneavoastră personale, vă putem percepe o taxă rezonabilă bazată pe costurile administrative.

Dreptul la rectificare

Puteți obține de la noi rectificarea datelor personale pe care le prelucrăm referitoare la dumneavoastră. Depunem eforturi rezonabile pentru a menține datele personale aflate în posesia noastră care sunt utilizate în mod continuu, corecte, complete, actualizate și relevante, pe baza celor mai recente informații de care dispunem.

Dreptul la restricționare

Puteți obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră personale, în cazul în care:

 • contestați corectitudinea datelor dumneavoastră personale, pentru perioada de care avem nevoie pentru a verifica corectitudinea;
 • prelucrarea este nelegală dacă solicitați restricționarea prelucrării în locul ștergerii datelor dumneavoastră personale;
 • nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră personale, dar dumneavoastră le solicitați pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea pretențiilor legale, sau
 • aveți obiecții legate de prelucrare în timp ce noi verificăm dacă motivele noastre întemeiate prevalează.

Dreptul la ștergere

Aveți dreptul să ne solicitați să ștergem datele personale pe care le prelucrăm despre dumneavoastră. Trebuie să ne conformăm acestei cereri dacă prelucrăm datele dumneavoastră personale, si dacă:

 • datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate;
 • persoana vizată se opune prelucrării din motive legate de situația sa particulară;
 • datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
 • datele personale trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care ne revine.

cu excepția cazului în care datele sunt necesare:

 • pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare și la informare;
 • pentru a ne conforma unei obligații legale pe care o avem;
 • în scopuri de arhivare în interes public, științific sau pentru studii istorice sau în scopuri statistice; sau
 • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Dreptul de a vă opune

Puteți să vă opuneți în orice moment la prelucrarea datelor dumneavoastră personale din motive legate de situația dumneavoastră particulară, cu condiția ca prelucrarea să nu se bazeze pe consimțământul dumneavoastră, ci pe interesele noastre legitime sau pe cele ale unui terț. În acest caz nu vom mai prelucra datele dumneavoastră personale, cu excepția cazului în care (i) putem dovedi motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dumneavoastră sau (ii) sau în cazul în care scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. Dacă obiectați la prelucrare, vă rugăm să specificați dacă doriți, de asemenea, ca datele dumneavoastră personale să fie șterse, în caz contrar noi doar le vom restricționa.

VĂ RUGĂM SĂ REȚINEȚI

Perioada de timp

Vă vom răspunde la cerere în termen de o lună, perioadă care poate fi prelungită cu până la încă 2 luni, din cauza unor motive specifice legate de drepturile dumneavoastră sau de complexitatea cererii dumneavoastră. În orice caz, dacă această perioadă este prelungită, vă vom anunța în privința termenului de prelungire și a motivelor care au dus la această prelungire.

Restricționarea accesului

În anumite situații, s-ar putea să nu vă putem acorda accesul la toate sau o parte a datelor dumneavoastră personale din cauza unor restricții legale. Dacă vă refuzăm cererea de acces, vă vom comunica motivul acestui refuz.

Imposibilitatea identificării

În anumite cazuri, s-ar putea să nu vă putem identifica datele personale din cauza elementelor de identificare pe care ni le furnizați în cerere. În astfel de cazuri, dacă nu vă putem identifica drept persoană vizată, nu putem da curs cererii dumneavoastră în conformitate cu această secțiune, cu excepția cazului în care ne oferiți informații suplimentare care să ne permită să vă identificăm. Vă vom informa și vă vom da posibilitatea de a ne oferi astfel de detalii suplimentare.

Exercitarea drepturilor dumneavoastră

Pentru a vă exercita drepturile, vă rugăm să ne contactați în scris (inclusiv electronic) la detaliile de contact oferite mai jos.

DATE DE CONTACT

Vă rugăm să adresați întrebările dumneavoastră privind subiectul protecției datelor și orice cerere pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră la următoarele informații de contact:

Dacă aveţi o nemulţumire cu privire la modul în care prelucrăm datele dumneavoastră, am prefera să ne contactaţi pe noi direct pentru a vă putea soluţiona problema. Cu toate acestea, puteţi contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal prin website-ul lor (www.dataprotection.ro). Puteți găsi informații suplimentare privind procedura ANSPDCP de soluționare a plângerilor la:

MODIFICĂRI ALE ACESTEI NOTE DE INFORMARE

Această notă de informare poate fi modificată ori de câte ori considerăm necesar. Orice modificări efectuate la această notă de informare vă vor fi aduse la cunoștință prin orice mijloc de comunicare fezabil.

Vezi mai sus Vezi mai departe