Finisaje Exterioare
Structura de rezistență
Fiecare fază rezidențială cuprinde un număr de peste 300 de apartamente cu diverse tipologii funcționale – studiouri duble, apartamente cu 2, 3 și 4 camere. Acestea sunt dispuse în 4 corpuri de clădire cu regim de înălțime de până la 14 niveluri:
- Subsol, cu funcțiuni de parcare, depozitare (spații private pentru depozitare), adăposturi ALA și anexe.
- Parter și până la 12 niveluri de apartamente (ultimele două niveluri găzduiesc locuințe tip duplex).
- Etaj tehnic (spații comune pentru deservirea și funcționarea ansamblului, inclusiv camere pentru centralele termice de bloc).
Cel de-al cincilea corp al fiecărei faze este constituit de parcarea multietajată, cu un nivel subteran și 4 niveluri supraterane (P+3).
Infrastructura
Fundarea clădirilor este de adâncime, pe piloți legați la nivelul pardoselii prin intermediul unei rețele de grinzi.
Structura subsolului este din beton armat și găzduiește adăposturi ALA (pentru protecție civilă) cu pereți din beton armat de 40 cm grosime, o zonă cu funcțiune de parcare, spații de depozitare și spații tehnice aferente construcției.
Suprastructura
Suprastructura este formată din pereți de beton armat monolit, dispuși pe ambele direcții principale și din cadre din beton armat monolit, formate din stâlpi și grinzi dispuse atât perimetral cât și în interior în dreptul elementelor de compartimentare.
Pereți exteriori
Structura pereților exteriori
Pereții exteriori sunt din zidărie de cărămidă și local din beton armat, având o grosime de 45 cm, din care 30 cm elemente din zidărie/beton și 15 cm izolație exterioară din plăci rigide de vată minerală bazaltică de înaltă densitate.
Izolația exterioară
Vata minerală este unul dintre cele mai bune materiale folosite la izolarea termică și fonică. Este ignifugă, iar energia termică înmagazinată în masa materialului se eliberează treptat în timp, mărind confortul termic. Asigură, de asemenea, o bună izolare acustică.
Pereții despărțitori
Pereții despărțitori dintre apartamente sunt din cărămidă, tencuiți pe ambele părți, incombustibili, rezistenți la intemperii, oferind o soluție optimă pentru asigurarea stabilității și longevității clădirii. Datorită densității materialului, pereții se comportă excepțional din punct de vedere fonic.
Finisaje fațadă
Tencuiala decorativă
Tencuiala decorativă de exterior este rezistentă la apă, texturată, permeabilă la vapori, rezistentă la fisuri și solicitări mecanice. Aceasta protejează izolația termică, este durabilă și ușor de revopsit pentru a da în viitor clădirii un aer proaspăt și a facilita întreținerea și repararea.
Fațadele ventilate
Cel de-al doilea sistem de termoizolare, cel de faţadă ventilată, este un sistem uscat, deoarece nu este nevoie de adezivi sau mortare. Acestea sunt înlocuite de structuri metalice și aluminiu care se montează cu prinderi mecanice pe pereții clădirii, fiind ulterior acoperite cu material tip compozit de exterior.
Pardoseli exterioare
Balcoane, logii și terase
Stratul de uzură al pardoselilor pentru balcoane și logii se realizează din plăci ceramice antiderapante pentru exterior montate cu adezivi specifici, iar pardoseala teraselor de la apartamentele tip duplex este una flotantă, realizată din dale (cu pante ascunse pentru scurgerea apelor).
Tâmplărie exterioară
Ferestre și uși pentru terase
Apartamentele Silk District vor beneficia de zone vitrate generoase, cu înălțimea de 2,30 m, fără parapet zidit, cu ferestre și uși exterioare realizate din tâmplărie PVC cu profiluri de înaltă performanță izolatoare și sticlă termoizolantă.
Printre avantajele proiectului Silk District se numără astfel abundența iluminatului natural, perspective vizuale generoase asupra zonelor plantate de la etajele inferioare și asupra orașului de la nivelurile superioare. Adițional, deschiderile ample ale tâmplăriei vor asigura posibilitatea ventilării naturale eficiente a spațiilor în depline condiții de siguranță.
Finisaje Interioare
Pereți, tavane, pardoseli
Pereți interiori de compartimentare
Compartimentarea apartamentelor se realizează prin pereți din gips carton cu placare dublă pe ambele fețe și izolație din vată minerală la interior.
Se asigură în acest fel rezistența mecanică și izolarea acustică în interiorul apartamentelor, dar și mascarea instalațiilor, oferind totuși cea mai facilă posibilitate de intervenție asupra acestora.
Finisaje pereți
Pereții interiori ai apartamentelor vor fi acoperiți cu vopsea lavabilă aplicată peste un strat de grund cu rezistență la uzură.
Finisaje tavane
Tavanul, situat la o înălțime liberă de 2,80 m, se tencuiește și se zugrăvește cu vopsea lavabilă albă.
Pardoseli
Apartamentele Silk District vor fi dotate cu pardoseli multistrat, în sistem „dală flotantă” (cu strat fonoizolator, șapă și finisaj) cu rezistență îmbunătățită, stabilitate, izolare fonică, foarte ușor de curățat.
Băile și bucătăriile închise vor fi prevăzute cu pardoseli ceramice, iar restul camerelor, atât cele de zi, cât și cele de noapte, vor fi dotate cu parchet.
Tâmplărie interioară
Uși de acces
Ușile de intrare în apartamente sunt metalice, cu sistem antiefracție. Structura de oțel face ca acest tip de ușă să reziste în timp. În plus, necesită o minimă întreținere și nu este vulnerabilă la îndoiri sau rugină.
Uși de interior
Toate apartamentele sunt prevăzute cu uși interioare din MDF, fonoizolatoare, cu un design modern.
Ușile de interior păstrează un aspect neutru (la fel ca plintele pentru pardoselile din parchet). Culoarea albă a acestora poate fi ușor asimilată oricărui stil de amenajare interioară.
Dotări și echipamente
Corpuri de iluminat
Spațiile comune (lobby, coridoare, spații tehnice, zone auto și pietonale) și parțial cele private (balcoane, logii, terase, boxe pentru depozitare, parcare) sunt dotate cu corpuri de iluminat LED, pentru un consum redus de energie.
Finisaje, obiecte sanitare și mobilier băi
Gresia și faianța porțelanată, potrivite pentru zone umede și uscate, sunt montate cu un adeziv special. Acest material are un ciclu de viață de peste 100 de ani.
Deoarece utilizăm doar plăci de gradul A, proiectate, testate și fabricate de un producător de referință, aceste plăci rareori vor necesita înlocuire.
Obiectele sanitare sunt alese în stil modern: rezervorul toaletei este ascuns în interiorul peretelui, dușurile sunt de tip „walk in”, cu pereți din sticlă securizată, tratată anticalcar și rigolă de duș încastrată în pardoseală sau cadă de dimensiuni mari.
Mobilierul din zona lavoarului este creat special pentru fiecare tip de baie și este proiectat astfel încât să reziste la umiditate, fiind fabricat din materiale rezistente la dilatare sau contracție.
Baterii sanitare
Toate grupurile sanitare sunt dotate cu baterii pentru lavoar, cadă și sisteme de duș îngropate, cu finisaj cromat și cartușe ceramice, marca BIRKEN.
Utilități și funcționalitate
Infrastructură integrată de utilități
Toate rețelele interioare de utilități sunt proiectate pentru a fi integrate în structura de rezistență și în pereții interiori, astfel încât spațiul de locuit să nu fie irosit. Acest lucru permite crearea de spații interioare mai înalte, luminoase, aerisite și neobstrucționate.
Instalații electrice
Pentru instalațiile electrice, folosim cabluri din cupru. Acestea au o durată foarte mare de viață.
Durata de folosință este îmbunătățită de calitatea izolației care protejează cablajul, motiv pentru care suntem foarte atenți în alegerea furnizorului.
În plus, fiecare cablu este instalat într-un tub de protecție, care permite o eventuală înlocuire și oferă totodată protecție mecanică.
Acolo unde nu se folosesc tuburi de protecție, distribuția cablurilor se face în mănunchi, organizat pe paturi de cabluri.
În apartamente, folosim conductoare electrice din cupru, izolate în tuburi de protecție îngropate în șapă sau pereți.
Instalații sanitare
Instalațiile sanitare se realizează îngropat și acoperă toate necesitățile apartamentelor.
Fie că este vorba de instalațiile de alimentare sau de evacuare a apelor menajere, folosim cele mai bune produse, cu atenție deosebită la montajul îmbinărilor și asigurarea pantelor de scurgere.
Instalații termice
Fiecare clădire va dispune de încălzire centralizată proprie, oferind rezidenților o siguranță mult mai mare, comparativ cu sistemele de încălzire individuale (riscul de scurgeri de gaze și cel de explozie fiind eliminat).
Mai mult, un sistem centralizat de încălzire la nivel de clădire presupune costuri de mentenanță mult mai reduse la nivelul fiecărei unități și asigură un debit de apă caldă constant.
Centrala termică este dimensionată adecvat pentru fiecare clădire și este amplasată la ultimul nivel, în camera tehnică.
Centrala de bloc are o anduranță în folosire mult mai ridicată decât centrala de apartament, de unde și riscul de avarie mult mai scăzut.
Fiecare apartament este separat în ceea ce privește distribuția căldurii și apei calde, astfel încât ceilalți locatari nu vor fi afectați în cazul unei avarii.
Infrastructură instalații de climatizare
Fiecare apartament va avea infrastructură pentru sistemul AC (aer condiționat), instalată în locuri predeterminate, care oferă o eficiență ridicată. Poziția unităților exterioare este aleasă astfel încât designul fațadei să nu fie afectat.
Studiourile duble și apartamentele de 2 camere dispun de infrastructuă pentru o singură unitate, iar apartamentele de 3 și 4 camere – pentru 2 unități (living și dormitor principal).