Cine este PK Ebony și cum finanțăm realizarea Silk District

4 martie 2021

PK Ebony SRL, dezvoltatorul Silk District, face parte din grupul Prime Kapital Development. Cu o prezență amplă în România, Prime Kapital este un investitor, dezvoltator și operator imobiliar cu o reputație solidă în Europa Centrală și de Est.

Finanțarea tuturor proiectelor noastre, indiferent că vorbim despre Silk District și despre celelalte proiectele rezidențiale din portofoliu (Avalon Estate și Marmura Residence) sau despre numeroasele noastre proiecte de retail (amintim aici DN1 Value Centre, Dâmbovița Mall, Roman Value Centre) este asigurată de Prime Kapital împreună cu partenerul nostru MAS Real Estate, cu sprijinul unei baze de investitori globali. De altfel, performanța companiei și a proiectelor pe care le implementăm funcționează ca o carte de vizită și reprezintă un criteriu pentru care investitorii continuă să aloce bugete în proiectele noastre și să ia alte decizii de business de a investi în piețele în care activează Prime Kapital.

Compania PK Ebony a fost inființată pentru a manageria proiectul Silk District și pentru a asigura derularea tuturor acțiunilor necesare implementării sale, de la obținerea autorizațiilor, până la administrarea complexului rezidențial în primii 5 ani după livrarea locuințelor către proprietari. În acest stadiu al proiectului, în care ne concentrăm pe demararea lucrărilor, acoperind costurile aferente, PK Ebony SRL nu încasează și prin urmare nu are venituri. Mai mult decât atât, în condițiile în care lucrăm cu diferiți furnizori pentru a construi un proiect, este normal să înregistrăm datorii către aceștia, ce vor fi acoperite în termenii prevăzuți în contractele încheiate cu ei. Fondurile necesare proiectului Silk District sunt alocate de Prime Kapital.

Dovadă a capacității financiare a Prime Kapital este și faptul că, în plină pandemie, am continuat investițiile în zona de retail lansând Dâmbovița Mall, una dintre cele mai importante investiții de retail din România în 2020. De asemenea, am continuat lucrările la Sepsi Value Centre, centrul comercial din Sfântu Gheorghe având lansarea chiar în luna martie a acestui an.

Cu peste 40 de dezvoltări de succes și reamenajări finalizate în regiune, fondatorii Prime Kapital au o experiență demonstrabilă și de neegalat. Proiectele Prime Kapital sunt recunoscute pentru calitatea și sustenabilitatea lor pe termen lung. Realizăm atât proiecte rezidențiale, cât și proiecte de retail și office, îmbinând de fiecare dată cu succes elementele funcționale cu cele estetice. Prime Kapital se axează pe dezvoltări industriale și proiecte de regenerare urbană, datorită valorii considerabile pe care o aduc comunităților. Proiectele noastre aduc beneficii tuturor părților interesate, de la viitori proprietari, la chiriași, subcontractanți și investitori.

Prime Kapital este un investitor cu un orizont de timp îndelungat, ceea ce înseamnă că suntem direct interesați de impactul pe care îl au investițiile noastre asupra comunităților locale pe termen lung. Relația noastră cu comunitatea în care dezvoltăm un proiect este una simbiotică: contribuim la dezvoltarea unei comunități, înțelegând că succesul economiei locale înseamnă și succesul investiției noastre.

Proiectele noastre, atât cele de retail cât și rezidențiale, atrag noi investiții pe alte segmente de piața și conduc la dezvoltarea orașelor. Toate acestea ajută semnificativ la creșterea calității vieții în comunitățile în care investim. Orașul devine mai atractiv pentru alți investitori dar și pentru tineri profesioniști, fără de care niciun oraș nu poate crește.

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Silk District, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.