Stadiul lucr─ârilor ├«n Silk District ÔÇô Aprilie 2023

Lucrări generale  în curs

  • Drumul de acces care va face conexiunea dintre Bulevardul Tudor Vladimirescu ╚Öi strada Alexandru O. Teodoreanu.
  • Reamenajarea accesului principal, ├«n continuarea Bulevardului Tudor Vladimirescu.
  • Devierea ╚Öi ├«ngroparea conductelor de gaz ╚Öi termoficare ╚Öi a re╚Ťelelor de voce, date ╚Öi iluminat.
  • Definitivarea conexiunilor electrice ╚Öi a re╚Ťelelor de gaz ╚Öi canalizare.
  • Instalarea de semafoare pentru fluidizarea traficului la intersec╚Ťia dintre Calea Chi╚Öin─âului, Bulevardul Tudor Vladimirescu ╚Öi cartierul┬áSilk┬áDistrict.
Lucr─âri Reziden╚Ťial

Faza 1 Reziden╚Ťial┬á

Faza 1 de construc╚Ťii reziden╚Ťiale, pentru primele 4 tronsoane con╚Ťin├ónd un num─âr de 315 apartamente, se afl─â ├«ntr-un stadiu avansat.

Lucr─ârile pentru structura de rezisten╚Ť─â aferente primei faze se apropie de final. Structura a fost finalizat─â pentru corpurile A, B, D ╚Öi corpul de parcare, iar pentru corpul C se va definitiva ├«n perioada imediat urm─âtoare. Apreciem ca 90% din lucr─ârile structurii de rezisten╚Ť─â au fost deja ├«ncheiate.

T├ómpl─âria exterioar─â a fost montat─â ├«n propor╚Ťie de 70%.

Compartimentările dintre apartamente și din interiorul acestora sunt realizate în procent de 80% și sunt avansate lucrările de tencuieli interioare umede / uscate și șape pentru pardoseli.

├Än paralel, s-a ajuns la nivelurile superioare cu montajul instala╚Ťiilor de alimentare cu ap─â, canalizare, termice, electrice ╚Öi de infrastructur─â AC.

S-au ├«nceput lucr─ârile de termoizola╚Ťie a fa╚Ťadei cu vat─â mineral─â bazaltic─â.

Odat─â cu aceste lucr─âri s-au demarat ╚Öi cele pentru infrastructura specific─â celor 6.700 m2 de spa╚Ťii verzi ╚Öi zone de agrement aferente primelor dou─â faze.

Finalizare: a doua parte a anului 2023.

Faza 2 Reziden╚Ťial

├Än paralel cu realizarea Fazei 1 se deruleaz─â ╚Öi execu╚Ťia Fazei 2, con╚Ťin├ónd un num─âr de 346 de apartamente.
S-au realizat lucr─ârile de stabilizare ale terenului prin execu╚Ťia unui num─âr de 350 de pilo╚Ťi fora╚Ťi ╚Öi a funda╚Ťiilor peste ace╚Ötia, a subsolului, iar ├«n prezent se lucreaz─â la suprastructura cl─âririlor.

├Än cazul ambelor faze, prin realizarea pilo╚Ťilor fora╚Ťi, capacitatea portant─â a terenului a fost crescut─â peste nivelul estim─ârilor ini╚Ťiale, asigur├ónd suplimentar rezisten╚Ťa ╚Öi stabilitatea construc╚Ťiilor. Pentru fiecare faz─â au fost prev─âzu╚Ťi c├óte 350 de pilo╚Ťi cu ad├óncime medie de 20 m.

Lucr─ârile pentru structura de rezisten╚Ť─â a celei de-a doua faze de locuin╚Ťe avanseaz─â ├«n ritm alert ÔÇô conform estim─ârilor actuale, p├ón─â spre finalul anului 2023, suprastructura Fazei 2 Rezidential va fi finalizat─â.

├Än paralel, se realizeaz─â lucr─âri pentru racordarea construc╚Ťiilor la sistemele de canalizare ╚Öi de furnizare utilit─â╚Ťi.

Finalizare: prima parte a anului 2024.

Faza 3 Reziden╚Ťial┬á

Autoriza╚Ťia de Construire pentru Faza 3 a proiectului reziden╚Ťial a fost eliberat─â ├«n septembrie 2022, iar ├«n prima etap─â se va lucra la preg─âtirea terenului pentru realizarea funda╚Ťiilor.

Fazele 4 & 5 Reziden╚Ťial

╚śtiai c─â locuitorii din┬áSilk┬áDistrict vor avea acces la un Community Center? Acesta este un alt concept inedit,┬áimplementat doar de Prime Kapital.

Spa╚Ťiul de aproximativ 400 m2 ┬áva fi livrat odat─â cu finalizarea ultimelor dou─â faze reziden╚Ťiale. Dac─â dore╚Öti s─â afli mai multe informa╚Ťii despre acest concept unic, po╚Ťi vizita ├«n Bucure╚Öti ansamblul Marmura┬áResidence┬ásau cl─âdirea Gatehouse din┬áAvalon┬áEstate.

Lucr─âri Birouri

Lucr─ârile pentru Faza 1 de Birouri Clasa A┬áse desf─â╚Öoar─â ├«n conformitate cu standardele de certificare ÔÇ»BREEAM Outstanding.
Acestea au fost demarate în cursul celui de-al doilea trimestru al anului 2022, astfel:

  • S-au realizat lucr─ârile de infrastructur─â ce au inclus un num─âr de 200 de pilo╚Ťi fora╚Ťi la ad├óncimea de 15 m.
  • Suprastructura ╚Öi compartiment─ârile din zid─ârie ale cl─âdirii se afl─â ├«ntr-un stadiu avansat de realizare.
  • Concomitent cu lucr─ârile de construc╚Ťii s-au demarat ╚Öi cele pentru instala╚Ťii electrice, sanitare ╚Öi pentru stingerea incendiilor.
  • Sunt ├«n curs de finalizare lucr─ârile pentru structura de rezisten╚Ť─â a cl─âdirii de birouri din prima faz─â ÔÇô se lucreaz─â ├«n prezent la etajul tehnic.
  • S-au realizat nodurile pentru circula╚Ťii verticale ╚Öi se lucreaza la ├«nchiderile exterioare. S-a montat, ├«n propor╚Ťie de 70%, structura fa╚Ťadei cortin─â ╚Öi par╚Ťial panourile de sticl─â.

Termenul propus pentru finalizarea obiectivului este ultima parte a anului 2023.

 

Newsletter Prime Kapital

Dac─â dore╚Öti s─â fii contactat de reprezentan╚Ťii Prime Kapital ├«n vederea transmiterii de informa╚Ťii despre proiectul Silk District, te rug─âm s─â completezi formularul din sec╚Ťiunea Contact.