Concept peisagistic integrat: vino să vezi primele amenajări din Silk District!

24 octombrie 2023

Conceptul peisagistic sustenabil din Silk District va crea un mediu verde și vibrant, care va oferi locuitorilor săi o alternativă plăcută și la îndemână pentru activitățile din timpul liber. În contextul urbanistic actual, spațiile verzi sunt esențiale pentru un viitor sustenabil. Plantele și copacii ajută la filtrarea poluanților din aer, rețin praful, produc oxigen și contribuie în mod direct la creșterea sănătății populației și a nivelului de integrare socială.  

Concept peisagistic personalizat pentru Silk District 

Silk District integrează un concept peisagistic sustenabil, creat special pentru acest proiect de către arhitecții de la Beros Abdul+. Aici vei găsi o varietate de specii de plante, de la flori și ierburi ornamentale, până la arbuști și copaci. Toamna aceasta, au fost deja amenajate spațiile exterioare aferente Fazei 1 Rezidențial & Office, care includ 10.000 de plante perene și 401 copaci.  

Silk District, octombrie 2023. Concept peisagistic.
Silk District, octombrie 2023

 

Unul dintre obiectivele conceptului peisagistic adaptat vieții urbane este de a crea în mijlocul orașului un mediu natural, care să le ofere locuitorilor o alternativă de relaxare și de socializare prietenoasă cu mediul. Spațiile verzi vor include zone de joacă pentru copii, dar și pentru activități sportive sau relaxare în aer liber, alături de prieteni sau familie. 

Pentru a crea un mediu cât mai sustenabil, au fost selectate anumite specii de plante rezistente la secetă și care necesită mai puțină îngrijire. De asemenea, pentru amenajare s-au folosit materiale și tehnologii care reduc impactul asupra mediului. 

Verdeața din grădinile private va fi completată de „insulele” verzi create în zonele exclusiv pietonale, dar și de vegetația plantată pe acoperișul parcării.  

Aleile amenajate la nivelul solului sunt astfel proiectate încât să asigure drenajul apelor pluviale și direcționarea acestora către spațiile verzi, respectiv sistemele naturale de colectare și filtrare. 

Beneficiile directe ale unui cartier sustenabil

Față de vegetația spontană, un concept peisagistic este realizat după un anumit design, care prioritizează scopul pentru care va fi utilizată o anumită zonă. În ansamblu, locuitorii nu vor avea decât de câștigat.  

Toamna în Silk District
Toamna în Silk District

 

Iată câteva dintre principalele beneficii pe care le va oferi această componentă a cartierului Silk District: 

  • Vegetația ajută la absorbția poluanților din aer, ceea ce duce la o calitate a aerului mai bună. 
  • Plantele și copacii ajută la reglarea temperaturii și a umidității, ceea ce creează un climat mai plăcut în anotimpurile cu temperaturi extreme.  
  • Timpul petrecut în natură este asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea stresului, îmbunătățirea stării de spirit și a tonusului fizic.  
  • Spațiile verzi le oferă oamenilor posibilitatea de a se întâlni într-un context relaxat, de a socializa și de a se recrea. 

Dacă toate acestea se potrivesc cu stilul de viață la care aspiri și se regăsesc pe lista ta de priorități, contactează-ne pentru a programa o vizită! 

 

Surse foto: Silk District, Shutterstock 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Silk District, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.