Cum să îți pregătești casa pentru toamnă: idei de decor, tips & tricks

18 octombrie 2021

Frunzele s-au colorat în roșu și galben, aerul e mai rece, soarele se strecoară mai rar din nori, oficial a venit vremea să lăsăm vara să plece și să primim toamna în casele noastre. Din fericire, toamna e un anotimp bogat în culori, mirosuri și texturi, toate ușor de combinat pentru a obține o atmosferă cozy și relaxantă.

Dacă te-ai pierdut printre ideile de pe Instagram și Pinterest și nu mai știi de unde să începi, ți-am pregătit câteva idei care să aducă magia toamnei în casa ta, cu efort minim din partea ta :).

Ce zici, te tentează să faci câteva schimbări tomnatice?

1. Flori

Nu există nimic mai frumos toamna decât explozia de culori bogate, intense, pline de viață ca și cum vor să se asigure că vor bucura toți ochii înainte de venirea iernii. Umple casa cu flori tomnatice precum trandafirii, crizantemele, crinii sau anemonele și combină-le fără grijă. Orice combinație va aduce la fel de multă culoare și bucurie în casa ta. Le găsești la piață, direct din grădină, pentru doar câțiva lei.

Dacă vrei și mai multă atmosferă de toamnă, cumpără și un dovleac (sau mai mulți :D) pe care să-l pui alături de flori pe balcon sau chiar la intrare ca să bucure și vecinii. Vei obține un decor cald și vesel care va aduce zâmbete :).

În ceea ce privește decorurile de lungă durată, poți opta pentru flori uscate, conuri de brad, crenguțe sau chiar pentru flori artificiale întrucât există din ce în ce mai multe variante care arată bine și care devin o adevărată investiție în timp.

2. Culori

Din orice casă pregătită pentru toamnă nu pot lipsi cărămiziul, galbenul, portocaliul, movul prună, burgundy și culorile pământii precum maro și verde închis. Alege niște perne decorative cărămizii pentru canapeaua din living, o pătură galbenă pentru dormitor, o vază verde pentru hol, accesorii pentru masă, covoare sau corpuri de iluminat pentru un vibe tomnatic autentic. În funcție de designul casei tale, jonglează cu aceste culori, dar nu uita că, deși e important să aibă tonuri puternice, combinațiile de culori trebuie să inspire căldură și bună dispoziție în același timp pentru a putea îmblânzi vremea din ce în ce mai rece.

3. Lumânări parfumate

Indiferent unde le-ai ascuns pe timpul verii, e timpul să le scoți și să le aprinzi ori de câte ori simți că ai nevoie de puțin hygge. Dacă nu ai auzit de hygee până acum, să știi că e un concept scandinav (de care nordicii, cu atât de multe zile friguroase și întunecoase, au nevoie pe bună dreptate) care înseamnă exact crearea unei atmosfere cozy și călduroase, cu multă lumină, lucruri frumoase și momente cu cei dragi.

Există numeroase variante de lumânări parfumate, iată doar câteva recomandări potrivite pentru acest anotimp magic: lumânări cu note lemnoase sau florale, mere coapte, prună, miros de carte veche sau miros de ploaie.

În sezonul rece, lumânările pot fi aprinse practic oricând (având în vedere că ziua devine din ce în ce mai scurtă) și oriunde: când iei o pauză și te relaxezi citind sau vizionând un film, când faci baie, când mănânci și vrei să te bucuri de o atmosferă relaxantă sau chiar înainte de a dormi pentru a-ți induce starea aceea plăcută de somnolență.

Aprinde-le și bucură-te că a venit toamna! 🙂

4. Texturi pufoase sau elegante

Toamna merge perfect cu pături pufoase și șosete groase, dar și cu materiale elegante precum catifeaua sau mătasea, depinde doar de locul din casă pe care vrei să îl decorezi. De exemplu, lenjeria de pat din mătase e confortabilă, rezistentă și foarte plăcută pentru un somn odihnitor, în timp ce păturile pufoase sunt perfecte pentru serile în fața televizorului. Tot în spiritul toamnei poți alege perne decorative din catifea, se vor potrivi foarte bine cu atmosfera cozy creată de flori și lumânări.

5. Arome bogate

Fie că te gândești deja să fierbi vin cu scorțișoară, că pregătești un ceai cu multă lămâie sau o tartă cu prune, dovleac sau măr, mirosurile vor completa perfect atmosfera de toamnă pe care ai adus-o cu atâta grijă în casa ta. Ca să te bucuri pe deplin de toamnă, trebuie să guști din toate darurile sale.

Și în caz că nu știai, din 2023 ne vom bucura de toamnă și în cartierul Silk District. Momentan, am demolat peste 80% din suprafața fostei platforme Teba și am demarat lucrările de structură pentru faza I a componentei rezidențiale. Aleile pietonale, spațiile verzi generoase și locurile special amenajate pentru joacă, sport și întâlniri cu prietenii vor fi perfecte pentru ultimele zile înainte de iarnă. Citește mai multe despre conceptul peisagistic aici.

Dacă vrei să afli mai multe despre modelele de apartamente Silk District, ia legătura cu noi: contact@silkdistrict.ro/ +40 785 253 665 sau vizitează-ne la biroul nostru de vânzări din Calea Chișinăului, nr. 22.

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Silk District, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.