Humans of Silk District: Interviu cu Alexandra Pintiliciuc – Residential Sales Consultant

26 iulie 2022

Proiectele sunt importante, dar cei mai importanți sunt oamenii cu care alegem să construim orice proiect. Oamenii care cred în proiectele noastre, vorbesc despre ele și îi inspiră și pe alții să creadă în ele.

Oamenii care ne însoțesc de-a lungul unei etape, mai multor etape sau alături de care le ducem la bun sfârșit, care contribuie cu experiența, cunoștințele și ideile lor, le îmbogățesc și le adaptează, le fac să fie vii, mai mult decât apartamente, mai mult decât birouri, mai mult decât spații pentru diferite activități din viețile clienților noștri.

silk district office

Și pe acești oameni vrem să vi-i prezentăm și vouă într-o serie de interviuri despre experiența lor profesională, dar și despre felul în care văd ei proiectul Silk District, despre provocările cu care se confruntă uneori, dar și despre bucuriile muncii lor.

Începem această serie de interviuri cu Alexandra Pintiliciuc, colega noastră din echipa de vânzări, care cunoaște proiectul Silk District încă de la începuturi.

Ne poți spune câteva lucruri despre tine și experiența ta profesională?

Activez în domeniul imobiliar de mai bine de 10 ani, e un domeniu pe care am avut oportunitatea să-l descopăr din perspectiva mai multor roluri: resurse umane, juridic și vânzări.

Dintre toate, consider că cel mai bine mă pliez pe rolul actual, cel de reprezentant de vânzări și asta pentru că iubesc oamenii și interacțiunea cu ei. Cred în comunicare și o consider fundamentală pentru că ne determină să fim autentici.

Sunt o persoană empatică, îmi plac poveștile și, mai cu seamă, să fac parte din firul lor epic.

De ce ai ales echipa Silk District? Ce te-a determinat să iei această decizie după procesul de recrutare?

Îmi place să cred că locul meu trebuia să fie aici și că ne-am ales reciproc.

Lucram în cadrul unei agenții imobiliare locale când am auzit prima dată de proiectul Silk District și, fiind poziționat aproape de zona în care activam eu, îmi amintesc exact momentul în care le-am spus colegilor mei din vremea respectivă: „acest proiect va fi parte din portofoliul meu”.

alexandra asavnei consultant vanzari silk district

Câțiva ani mai târziu, după un lung proces de recrutare, am ajuns să fiu parte din echipa Silk District.
Sinceră să fiu, la început am fost copleșită, volumul de informații fiind foarte mare, interacțiunea cu echipa de la sediul central, meeting-urile, nivelul la care se purtau discuțiile, totul era nou, nu se întâmplau lucrurile în maniera aceasta la niciunua dintre companiile imobiliare locale la care am activat.

După mult timp în care mi-am dorit să schimb domeniul de activitate, mi-am dat seama că mai am atât de multe lucruri de învățat și că e minunat că le pot deprinde de la oameni al căror numitor comun este profesionalismul.

Care este rolul unui consultant de vânzări în cadrul echipei Silk District? Ce îți place la acest rol?

Cred că rolul consultantului de vânzări din cadrul echipei Silk District nu este doar să vândă, ci să creeze și să mențină relația cu clientul. Le spun mereu clienților mei, imediat după ce semnăm un contract de rezervare, că avem un drum lung de parcurs împreună și că e important, atât pentru mine, cât și pentru ei, să știe că sunt aici pentru orice nelămurire și că le ofer suport necondiționat.

Dar provocările unui astfel de rol în cadrul echipei Silk District?

Provocările nu lipsesc niciodată, cu atât mai mult cu cât vinzi un imobil din stadiu de proiect.

De foarte multe ori se întâmplă ca lucrurile să nu depindă de noi si să fim puși în fața unor evenimente sau decizii care pot întârzia timpul de livrare sau pot modifica anumiți termeni pe care i-am agreat inițial.

Trecem printr-o perioadă în care suntem nevoiți să ne adaptam permanent și știm că acest lucru nu este plăcut pentru clienți, așa cum nu este plăcut nici pentru noi. De altfel, cred că cea mai mare provocare în acest domeniu de activitate este să reușești să câștigi încrederea clienților tăi și să oferi transparență.
M-ar bucura să știu că marea majoritate a clienților nu sunt dezamăgiți atunci când nu obțin de la mine răspunsul pe care îl așteaptă, dar au încredere că sunt onestă în comunicarea cu ei și că echipa Silk District depune toate eforturile pentru a își onora atribuțiile contractuale la cel mai înalt nivel.

Dacă ai fi agent imobiliar sau client în căutarea unui apartament, care dintre atuurile proiectului Silk District te-ar impresiona?

Poziționarea și accesul extrem de facil la mijloace de transport în comun;
• Faptul că este un proiect de tip brownfield și mixed-use – este ceva cu totul NOU pentru Iași și, dincolo de faptul că Silk District va fi un proiect modern, cool, cu numeroase facilități (pădure urbană, spații de joacă și de relaxare, clădiri rezidențiale și birouri, servicii comerciale, parcări subterane și supraterane, cu grădiniță, sală de fitness, restaurante, etc) și, evident, atrăgător pentru cei care vor să se bucure mai mult de timpul cu prietenii și familia, în loc să îl petreacă în trafic dintr-un punct în altul, cred că e important faptul că va fi revalorizată o zonă importantă a orașului, care a fost lăsată să se degradeze în ultimele decenii.

tineri veseli in oras

Astfel, în loc să ne alăturăm proiectelor din afara orașului, care uneori necesită infrastructură nouă și sunt departe de punctele de interes din Iași, vom reda comunității un spațiu nou, verde și modern în inima orașului, iar acest lucru este important nu doar pentru cei care vor locui și/sau vor lucra în Silk District, ci pentru toți ieșenii care se vor bucura de spațiile verzi, locurile de relaxare sau serviciile comerciale.

spatii verzi si de promenada in silk district
• Mai ales după pandemie, comportamentul clienților s-a schimbat și cred că acum e o nevoie mai mare de a locui într-un loc care să îți asigure tot ceea ce ai nevoie zilnic: locuință, supermarket, restaurant, spații verzi, un loc de recreere fără mașini, săli de fitness, grădiniță , etc. În plus, există și numeroase alte servicii în afara Silk District, într-un perimetru de doar 15 minute de mers pe jos.

• Prime Kapital este o companie a cărui background oferă siguranță, stabilitate și încredere. Conceptul locuințelor este unul care asigură confort și funcționalitate, apartamentele sunt spațioase, foarte bine gândite și garantează cel mai înalt nivel de proiectare și execuție.

• În plus, în afară de felul în care e gândit și construit proiectul, m-ar atrage ideea că banii mei vor fi plasați într-un cont separat și îmi vor garanta rambursarea avansului în cazul în care dezvoltatorul nu-și va onora promisiunile.

Într-un mediu în care multe companii sunt atrase de câștiguri rapide din domeniul imobiliar, cred că e important faptul că Prime Kapital a implementat această măsura unică pe piață de protejare a avansurilor clienților, iar acest lucru oferă un plus de siguranță și încredere.

Dacă aș fi clientă, în mod cert m-ar atrage acest beneficiu.

Ținând cont de experiența ta în domeniul imobiliar, ce recomandări le poți face celor care își caută o casă nouă? Care sunt aspectele cele mai importante în acest proces?

Așa cum ziceam și mai sus, cred că cel mai important e să cumperi de la un dezvoltator care îți oferă încredere, siguranță și certitudinea că proiectul se va dezvolta. Aș infirma/confirma anumite informații direct de la sursă dacă aș citi/ auzi ceva despre proiectul la care intenționez să achiziționez.

Totodată, aș face achiziția într-o zonă cu potențial de creștere și dezvoltare, indiferent dacă intenționez să cumpăr pentru investiție sau rezidență și aș fi atentă la poziția complexului în raport cu mijloacele de transport în comun.

Bineînțeles că și aspectul estetic este important, dar aș pune mai mult accent pe felul în care proiectul e gândit, proiectat și construit, pe ce tipuri de materiale și tehnologii sunt folosite, pe cum e proiectat pentru cutremure și alte dezastre naturale și cum e gândit pe termen lung, inclusiv impactul pe care îl are asupra mediului. Pentru că achiziția unei locuințe trebuie gândită pe termen lung, dincolo de aspectele exterioare care pot impresiona la prima vedere.

silk district iasi
M-aș uita, de asemenea, și la aspectele legate de sustenabilitate care generează costuri mai mici pentru mine, pe termen lung (izolații și termoizolații, ferestrele și accesul la lumină naturală, sistemul de încălzire și de aerisire, etc).

La Silk District suntem dedicați calității și inovării, scopul nostru fiind acela de a dezvolta un cartier pentru viitor 🙂

Dacă vrei și tu să trăiești într-o comunitate care pune accent atât pe grija față de natură, cât și pe calitatea spațiului locuit, ia legătura cu noi!

Ne găsești fie în online, fie la sediul nostru din Calea Chișinăului, nr. 22. Scrie-ne aici: contact@silkdistrict.ro.

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Silk District, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.