Silk District Office –
Prima clădire din Iași care obține certificarea BREEAM Outstanding!

29 aprilie 2024

După ce anul trecut a obținut cel mai mare punctaj intermediar BREEAM Outstanding pentru design acordat unei clădiri dezvoltate în România, componenta de birouri a cartierului Silk District a primit nota finală. Prima clădire de birouri construită în cadrul complexului devine și prima clădire din Iași care obține certificarea internațională BREEAM, nivelul maxim: Outstanding, cu un procent de 93,30%. 

La momentul actual, în toată România există 15 proiecte care au primit certificarea BREEAM Outstanding New Construction și doar 8 dintre acestea au obținut punctaje de peste 90%. 

Silk District Office Faza 1 Birouri în Iași

Cele mai înalte performanțe BREEAM Outstanding obținute de Faza 1 Office 

BREEAM Outstanding reprezintă cel mai înalt nivel de performanță pe care îl poate obține o construcție. Pe parcursul evaluării, sunt analizate toate componentele proiectului. 

Iată câteva dintre performanțele obținute de prima clădire de birouri din cartierul Silk District: 

  • Sănătatea și starea de bine (evaluarea calității aerului interior, a confortului termic, a iluminatului natural și altor aspecte care influențează sănătatea și confortul ocupanților) – 100%. 
  • Sistemele de management al clădirii (evaluarea modului în care proiectul este gestionat din perspectiva durabilității) – 94%. 
  • Materialele folosite (utilizarea responsabilă a materialelor de construcție) – 92%. 
  • Utilizarea terenului și ecologia (protejarea biodiversității și gestionarea responsabilă a utilizării terenului) – 90%.  

Silk District Office Faza 1 Birouri moderne în Iași

Metoda BREEAM: Un standard global de excelență pentru construcții sustenabile 

BREEAM este o metodă recunoscută la nivel internațional pentru evaluarea, validarea și certificarea clădirilor sustenabile. Totodată, se remarcă drept una dintre cele mai utilizate metode de evaluare a impactului clădirilor asupra mediului. 

Mai mult decât un instrument de evaluare, BREEAM reprezintă un standard pentru proiectarea durabilă. Obținerea certificării BREEAM oferă o garanție că o clădire respectă principiile dezvoltării sustenabile, aducând beneficii semnificative proprietarilor și ocupanților. 

Silk District Offices interior

„Silk District este o dovadă a angajamentului Prime Kapital de a realiza proiecte extraordinare. Ne concentrăm pe crearea de spații de lucru moderne, locuințe de înaltă calitate și spații comerciale de ultimă generație, cu o atenție deosebită față de client și sustenabilitate, luând în considerare impactul asupra mediului și bunăstarea oamenilor care vor folosi aceste spații. Primirea celei mai înalte certificări de performanță de mediu BREEAM pentru prima fază a componentei noastre de birouri Clasa A din Silk District este doar o nouă dovadă în acest sens.” 

Mihail Vasilescu, Partener în cadrul Prime Kapital Development 

De-a lungul întregului proces de dezvoltare, evaluare și certificare a birourilor din Silk District, specialiștii BuildGreen, prima companie din România care a oferit servicii de consultanță pentru clădiri sustenabile și certificare, a urmărit îndeplinirea condițiilor necesare pentru obținerea acestei certificări. 

„Adoptarea riguroasă a principiilor de proiectare sustenabilă și inovatoare încă din faza inițială  a proiectului Silk District Offices a fost esențială pentru succesul său remarcabil. Angajamentul nostru pentru integrarea acestor principii a permis nu doar depășirea așteptărilor, ci și plasarea proiectului în fruntea clasamentelor de certificare din România. Atingând un nivel  de certificare BREEAM Outstanding cu un scor de 93,3%, Silk District Offices demonstrează cum o planificare atentă și o implementare corectă a standardelor BREEAM pot duce la realizări excepționale în domeniul construcțiilor sustenabile. Aceasta este o dovadă clară că sustenabilitatea  merge mână în mână cu inovația și excelența în design.” 

Răzvan Nica – Fondator și Director General BuildGreen 

Silk District Office Faza 1 Birouri BREEAM Outstanding în Iași

Avantajele certificării BREEAM 

Pe lângă sustenabilitate, care înseamnă costuri de întreținere eficientizate și un impact redus asupra mediului înconjurător, această certificare atestă și faptul că o clădire oferă un grad ridicat de confort termic și acustic pentru ocupanți, îmbunătățind calitatea vieții acestora.  

Un alt element important este accesul la lumină naturală, la spații verzi și facilități integrate. S-a constatat că un mediu de lucru sănătos și confortabil, caracteristic clădirilor BREEAM, duce la o productivitate mai ridicată a angajaților, ceea ce face ca aceste spații să fie mai căutate de către companiile care vizează atingerea unui nivel înalt de performanță în business.

 

Sursa foto: Silk District 

 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Silk District, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.