Un nou an, un nou început, un nou stil de viață

25 ianuarie 2024

Performanța remarcabilă înregistrată de proiectul Silk District, confirmată și de cele mai recente date și realizări, reprezintă pentru noi o confirmare a succesului în aducerea pe piața rezidențială din Iași a unei oferte perfect adaptate nevoilor actuale ale locuitorilor orașului. Am reușit să oferim un nou standard de locuire și oportunitatea de a adopta un stil de viață excepțional, perfect aliniat cu cerințele contemporane. Silk District a prins viață, odată cu instalarea primilor rezidenți. Comunitatea vibrantă, cuprinsă de entuziasmul unui nou început, se conturează și evoluează constant, urmând ca rezidenților din Faza 1 să li se alăture în prima parte a acestui an și locuitorii din Faza 2, a cărei finalizare se apropie tot mai mult. 

Silk District Faza 1

Silk District – un nou cămin pentru 650 de familii 

În luna decembrie a anului 2023, am livrat și semnat contractele finale pentru aproape 200 de unități de locuințe din Faza 1 către proprietari, realizând cu succes certificarea construcției și procesul de intabulare într-un interval de timp record. Aceste rezultate reprezintă eforturile susținute și dedicarea întregii echipe. În săptămânile următoare, planificăm să predăm încă aproximativ 100 de apartamente. Fazele 1 și 2 sunt aproape sold out: mai puțin de 20 de locuințe mai sunt încă disponibile pentru achiziție în Faza 1. 

Interior apartament Silk District

Printre flori și copaci – mai mult spațiu, mai mult timp liber, mai multă relaxare 

Te-ai gândit cât ar trebui să investești pentru a avea o casă la curte, suficient loc pentru grădină, spații de joacă pentru copii, facilități pentru sport & relaxare și pentru întâlniri cu prietenii? 

Și nu vorbim despre o locuință veche, care ar putea necesita renovare și reparații mai mult sau mai puțin capitale, ci despre una nou-nouță, cu toate instalațiile funcționale, bine izolată și prietenoasă cu mediul. 

În Silk District, beneficiezi de tot confortul citadin, de intimitate, dar și de un număr mai mare de avantaje, față de viața într-o casă individuală la curte. Aici, poți afla mai multe despre analiza noastră comparativă: De ce să alegi un apartament cu grădină în oraș în locul unei case în afara orașului. 

Unitățile mari din noul nostru cartier dispun de suprafețe comparabile cu cele ale unei case individuale, dar facilitățile de care locuitorii se pot bucura sunt mult mai multe.  

Parcarea etajată din Silk District

Un cartier sustenabil, pregătit pentru provocările viitorului 

Toate locuințele din Silk District sunt certificate pentru clasa A de performanță energetică. Pentru obținerea acestei atestări am utilizat tehnologii și materiale moderne: 

  • Fațadele sunt termoizolate cu plăci rigide din vată minerală bazaltică de înaltă densitate, cu grosime de 15 cm, aplicate peste pereți de închidere din zidărie de cărămidă cu grosime de 30 cm. 
  • Clădirile de locuințe din Silk District sunt primele din Iași prevăzute cu conectori termoizolatori la îmbinarea balcoanelor în consolă cu structura de rezistență, asigurându-se eliminarea punților termice. 
  • Corpurile de clădire din Silk District sunt prevăzute cu centrale termice de bloc de înaltă eficiență, cu funcționare pe gaz, ce asigură prepararea agentului termic și a apei calde menajere în condițiile unui consum redus de combustibil. 

Silk District aerial view Ianuarie 2024

Alături de Faza 1 Office, care a obținut recent cel mai înalt scor BREEAM acordat unei clădiri în 2023, componenta rezidențială completează întregul: un cartier destinat să devină un reper în peisajul rezidențial al Iașului. 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Silk District, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.